Стартъпът AstroForge планира през април старт на първата си мисия за създаване

...
Стартъпът AstroForge планира през април старт на първата си мисия за създаване
Коментари Харесай

Стартъп за добив на редки елементи от астероиди пуска първата си мисия

Стартъпът AstroForge планира през април старт на първата си задача за основаване на минна промишленост от метеорити. Ракета на SpaceX ще изстреля в околоземна орбита пробен мини цех за филтриране на руда в космоса и по-късно ще извлече платина от нея. В случай на триумф, през октомври, ще стартира втората задача по търсене на рудоносни астроиди в близкия космос.

След триумфа на задачата „ Хаябус “-2 с кацане и взимане на почва от метеорита Рюгу стана ясно, че извличането на минерали от галактически тела е единствено въпрос на време. И пари - главното достоинство на плана AstroForge е, че неговите създатели са намерили неповторим източник на финансиране. Те ще бъдат показани от голям брой фондове за запазване на околната среда и тези страни, които не желаят да замърсяват територията си при процесите на рандеман на редкоземни детайли.

Пречистването на милиони тонове руда за добиване на няколко кг " редкоземни детайли " предизвиква голяма щета на природата, тъй че AstroForge предлага, както във кино лентата с Брус Уилис „ Армагедон “, да трансферира този развой на самия метеорит. Сондажната станция лети до него със ресурс от реактивиращи сътрудници, а резервоар с чисто вещество за голяма сума пари се връща назад. Всичко нездравословно остава в дълбините на космоса. Човечеството получава двойна изгода и отваря нови хоризонти пред себе си, които сполучливо ще изплатят всички вложения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР